De fick personlig konsert med Hammerfall

Vad förväntar du dig när du går in på en däckfirma? Att företaget ska byta däck kanske? Eller att du plötsligt ska bli bjuden på en privat konsert av ditt favoritband? Det sistnämnda hände i mars 2015 på Vianors verkstad i Göteborg. Några stora fans av Hammerfall fick minst sagt sitt livs överraskning.

På våren 2015 genomförde däckföretaget en enklare tävling via Hammerfalls Facebooksida där vinnarna skulle få däck och fälgar som pris. Eftersom det trots allt kostar en hel del var det ett stort antal personer som valde att vara med i tävlingen. Man kunde även dra slutsatsen att de som var med i tävlingen till stor sannolikhet var fans av Hammerfall.

När så vinnarna fick meddelande om att de vunnit fick de ta sig till däckcentralen i Göteborg för att ta emot sina vinster. Medan de väntar entrén ska däckbytet ske. Men en personal kommer ut och säger att något är fel och att de behöver lite hjälp. De ber personen att öppna bakluckan och på några sekunder förvandlas verkstaden till en livespelning med hårdrocksbandet.

En del sjunger med, andra tar bilder och vissa ser ut som att de inte riktigt greppar vad som händer. Efter spelningen fick alla ta personliga bilder med gruppen och småprata med dem lite. En oförglömlig upplevelse som nog slår de allra flesta konsertupplevelser.

Tävlingen var en kampanj som mediabolaget SEK Grey stod bakom och med uppenbarligen lyckades man riktigt bra. De som fick konserterna uppskattade det hela och på YouTube har filmen visats över 240.000 gånger på ca 2 år.

Kommer andra däckföretag att våga ta efter? När kommer man kunna köpa däck från www.dack-online.com och få dem levererade hem till dörren av Zlatan eller Lill-Babs?