Anna Ternheim kommer till Umeå

Besök Umeå och gå på konsert

Umeå, Björkarnas stad, har starkt profilerat sig som en kulturstad i Sverige och i Europa och utsågs 2014 till europeisk kulturhuvudstad. Vackert belägen alldeles intill Umeälven och med en central skog sparad mitt i staden är Umeå inte bara en metropol för kultur och musik utan också en stad att må bra i och få ett inre lugn. Kom till Umeå för musik, kulturevenemang, konserter och harmoni!

Konserter på gång i Umeå

Under 2016 kommer det att vara en hel del evenemang, festivaler och konserter i Umeå. Som en ledande stad gällande just kultur har man ett flertal platser man kan besöka för att uppleva musik. Folkets Hus, Aula Nordica, NorrlandsOperan, Campus och Mariehemsängarna är några av de platser man kan besöka och uppleva artister som Melissa Horn, The Real Group, Lisa Nilsson, Diggiloo och många andra. I Umeå kan du under 2016 njuta av allt från blues jam på ett café till opera i operahuset.

Umeå folkets hus besöks i år av Anna Ternheim som släppt en skiva och nu är ute på en omfattande turné. Dit kommer också flera metalband då den 10:e upplagan av House of Metal går av stapeln.

På NorrlandsOperan kan du lyssna på Umeå Musiksällskaps Vårkonsert som är sammansatt utifrån en enkätundersökning gjord 2015 där publiken fått önska vilka låtar som ska spelas. Således kan konserten kallas ”Publikens Önskekonsert” och låtar som kommer framföras är till exempel filmmusik från både Morden i Midsomer och Harry Potter samt andra kända låtar som Bohemian Rhapsody av Queen.

Aula Nordica, en mycket uppskattad aula där artister kommer väldigt nära publiken. Här kan du lyssna på Renhornens Vårkonsert, en storartad show gästad av Simon Zion från Idol, innan du beger dig till valborgsfirandet.

Boka boende i Umeå

En stad som Umeå kan man omöjligt besöka under enbart en dag så vi rekommenderar du bokar en hyrbil i Umeå på www.hyrbilumeå.se så att du enkelt kan uppleva staden och dess omgivningar. Då det finns en hel uppsjö av olika konserter och andra evenemang i denna underbara stad så bör man se till att åtminstone boka en långhelg, men gärna en hel vecka, så man hinner med både att få ta del av musik och teater samt strosa omkring i staden som man aldrig besöker en gång. Har man väl besökt Umeå så kommer man tillbaka, både för att ta del av kulturevenemangen och för att Umeå är en enormt trivsam stad med mycket bra hotell, restauranger och caféer.