Amsterdam Music Festival

musik i Amsterdam

Amsterdam och levande musik, det är två saker som hör ihop. De som bor i Holland beskrivs ofta som musikälskare och detta är något som syns i staden Amsterdam. I denna stad finns det musik i varje hörn och för varje smak. Det är ett centrum för så väl rock som klassisk musik. Staden har flera klubbar och arenor där det spelas musik. Även ute i staden, sommartid så finns det musik i var och varannan vrå. Det är konserter i någon av parkerna eller på Museumplein. Det är även ofta gatumusikanter, små orkestrar och mindre band som står på gatan i Gamla stan och spelar.

Jazz är något som har en stor plats i Amsterdam. Många klubbar och även caféer har detta som inriktning och varje år är det även stora evenemang där man alltid har med jazzmusik. Andra vanligt förekommande musikstilar som gärna märks av i Amsterdam är blues och rock.

Upplev musik i Holland

I Amsterdam är det inte bara jazzen som är stor utan här ifrån kommer många producenter och DJ:s som gör modern dansmusik. Bland annat har vi kända artister så som Tiësto och Anouk som kommer från Amsterdam. Du hittar runt om kring i denna stad flera ställen att uppleva musik på. Bland annat kan du besöka Café Casablanca som är en av de mest kända och äldsta jazzklubbarna i Nederländerna. Missa inte heller Bourbon Street, som är döpt efter New Orleans party-gata. Här är det jazz överallt! Heineken Music Hall är ett annat ställe fylld med musik. Den ligger precis jämte Amsterdam Arena och varje vecka är det flera konserter här. Många stora namn och världsartister har spelat här.

Amsterdam Music Festival

Varje år hålls Amsterdam Music Festival och under 2016 är det oktober som gäller. Detta är en festival dit många stora namn inom den elektroniska musiken uppträder på. Under förra året, 2015 kunde man se och dansa till musiker och artister så som David Guetta, Armin Van Buuren, Tiësto, Hardwell och Nervo. Denna festival har inte så många år på nacken och startade under 2013. Dock har den snabbt blivit ikonisk och ett måste för alla musikälskare.

Boka in en hel helg i Amsterdam

Om du vill besöka Amsterdam Music Festival, eller se något av alla jazzuppträdande så är det ett måste att boka in dig på ett hotell för en eller flera nätter. Detta så att du hinner se och uppleva allt som Amsterdam har att erbjuda och här kan du läsa tips & guider om Amsterdam om du känner att du behöver mer information.