KISS till Sverige i vår

Kiss – ett band som bara får fler och fler fans med varje ny generation. Ända sedan tidiga 70-talet har de släppt musik som älskats och hatats av lika många. I början av deras storhetstid spekulerade många i att Kiss var djävulsdyrkare, varför deras musik förbjöds i viss omfattning under en period. Så är dock inte fallet idag.

Idag har bandet fans utspritt över generationerna, och såväl unga som gamla kan uppskatta bandets musik. Med det i åtanke kan vi troligen förvänta oss en stor och blandad publik när bandet besöker Sverige i maj i vår.

KISSWORLD Tour

Turnén som konserten i Stockholm är en del av är KISSWORLD Tour. Som namnet antyder är det en världsturné. Bandet gör konserter i bland annat Ryssland, USA, Norden, Storbritannien och Syd- och Centraleuropa. De riktigt trogna fansen som vill följa med på varje konsert kommer få mycket att göra. Spelschemat är nämligen tajt; bara i Maj ges 20 konserter utspridda över hela Europa. (Datum kan hittas här.)

Höga förväntningar finns på den här turnén. Turnén innan, Monster Tour, uppskattades av många konsertbesökare. Samtidigt går det inte att förneka att åldern börjar spela en viss roll i deras framträdanden. Bland annat sägs det att de stämmer ner sina bas- och gitarrsträngar i så kallad Drop D (två tonsteg neråt). Detta då sångaren Paul Stanley inte längre klarar av att nå de höga tonerna.

Setlist

Under Monster Tour fick de en hel del kritik för att de inte ändrade särskilt mycket i setlisten. Spellistan för KISSWORLD Tour är ännu inte släppt – men kanske kan kissfansen vänta sig lite färre klassiker och lite mer ovanliga låtar.

Var? När?

Kiss kommer att spela två konserter i Sverige under turnén. Den första äger rum den sjätte maj på Tele2 Arena i Stockholm, medan den andra genomförs på Scandinavium i Göteborg den tionde samma månad.