Parkenmaran

evenemang i Gävle

Musikfestivalen Parkenmaran startades 2010 och är en dansbandsfestival som anordnas i Gävle på Folkets Park. Parkenmaran anordnas under vårarna och år 2015 var arrangemanget 20-22 mars.

Festivalens slogan är ”3 dagars nonstopmusik” och det är precis vad det handlar om. Ett måste för den som älskar dansband och ett perfekt tillfälle för de som väntar otåligt på sommaren och Sveriges kanske största dansbandsevenemang – ”Dansbandsveckan”.

Mat?

Inne på området finns försäljning av allt som behövs för att kvällen ska bli lyckad. Här finns matigare måltider som smörgåsar och korv likväl som lättare fika med kexchoklad, godbitar, kaffe och sportdryck. Självklart finns även glutenalternativ även om man kan behöva säga till i caféet för att detta ska tillagas. Mat går även att boka i förväg.

Någon egen mat får däremot inte tas med in på området. Av den anledningen förväntar sig arrangörerna att alla gäster lämnar alla sina väskor i garderoben. Denna är gratis och bevakas under hela festivalen. För att vara extra tydliga kring denna regel har arrangörerna även valt att skriva på hemsidan att de kommer att omhänderta kläder och väskor som inte lämnas in till garderoben för förvaring.

Glömt skorna – Köp nya

Det är ytterst få som glömmer skorna när man ska åka på dans. Men några få gör det. Andra behöver köpa nya på grund av skoskav eller att de helt enkelt slitits ut. Detta har uppmärsammats och därför samarbetar Parkenmaran med företaget Dansskor.se. Företaget kommer att sälja dansskor på plats och för de som är ute efter något speciellt finns möjligheten att ringa företaget i förväg för att de ska ta med sig skorna till dansfestivalen.

Biljetter

Det är möjligt att köpa biljett direkt på plats men då säljs enbart biljetter för en kväll i taget. Priset är i detta fall 250kr för fredagen och lördagen medan söndagen kostar 200kr. Ett bättre sätt är att förköpa biljetter inne i Gävle City. Dessa går bland annat att köpa på turistbyrån, Flanör Depesch samt hotellet Elite, Clarion, Hotell Gävle och Hotell City.

De som vill vara med hela festivalen kan köpa en biljett som täcker alla tre dagar. Denna kostar 650kr (2015) och går enbart att köpa via festivalens hemsida.

Artister

Varje år är det några av Sveriges bästa dansband som kommer och uppträder. År 2015 fick publiken möta Zlips, Casanovas, Excess, Blender, Dreams, Kindbergs, Voyage och Mickeys.