Ulf Lundell – Sommaren 2015

konsert med Ulf Lundell

En av Sveriges mest folkkära artister är Ulf Lundell. Inte så konstigt då han är upphovsmannen till ”Jag trivs bäst i öppna landskap” som många anser vara Ulfs absolut bästa låt genom hans artistkarriär.

Under sommaren 2015 kommer Ulf att genomföra en sommarturné som sträcker sig från slutet av juni till slutet av augusti. Turnén går under namnet ”Ulf Lundell 40 – sommar 2015” Detta syftar på att han nu varit verksam som i artist i hela 40 år och självklart kommer detta även spegla sig i konserterna. Ulf säger själv att han inte är nostalgisk när han tänker tillbaka på tiden som artist men att han sett att både hans musik förändrats över tid likväl som synen på hur musik ska upplevas. En fördel som han ser med det extremt stora digitala utbudet av musik är att intresset för konserter ökat. För det är stor skillnad att lyssna live mot att lyssna ”hemma”. Självklart spelar efterfrågan på biljetter till konserter roll beroende på vem som står scen men Ulf Lundell har alltid varit mycket ”närvarande” på scenen och kommit nära publiken. En stor orsak till att det ofta är slutsålt.

Första stoppen på turnén är i Örebro vilket knyter samman Ulfs musikaliska historia riktigt bra. Det var nämligen orterna kring Örebro som han och hans bandmedlemmar i hans första band, Nature, kom från. Det var alltså här han påbörjade sin musikaliska bana.

Utekonserter

Överlag kommer konserterna att hållas utomhus. Exempel är Trädgårdsföreningen i Göteborg, Borgholms Slottsruin samt Kungsträdgården i Linköping. Eftersom det serveras öl och vin på flertalet av dessa ställen är en åldersgräns satt till 13 år. Mat finns även att köpa på dessa ställen.

Biljetter

Det är stor risk att alla biljetter kommer att säljas så för att vara på den säkra sidan är det bra att boka i god tid. En biljett kostar 495kr och dessa kan köpas via Ticnet.